Groente van ONS Land

ONS Land Coöperatief U.A. teelt haar groente ecologisch en er wordt voornamelijk gewerkt met biologisch zaai- en pootgoed. Wij gebruiken geen chemische bestrijdingsmiddelen of kunstmest, en telen volgens het handboek ecologisch tuinieren van VELT (Vereniging voor Ecologisch Leven en Tuinieren), aangevuld met expertise van de Heidevlinder in Best. Onze verse groente wordt verkocht op het terrein en wij leveren ook aan restaurants en andere professionele afnemers.

Als u op zoek bent naar een bijzonder product, neem dan contact op via info@onsland.org, wij hebben ruimte om speciale producten op verzoek voor u te telen.

Voor het actuele groente-aanbod kunt u kijken op onze Facebook-pagina of wij kunnen uw emailadres op de maillijst zetten, zodat u het nieuwe aanbod per mail ontvangt.

Openingstijden verkooppunt - LET OP: voorlopig zijn we NIET op vaste tijden geopend ivm. onderbezetting. Tijdens het teeltseizoen zijn we er vaak op vrijdagmiddag van 14:00 u tot 17:30 u. U bent altijd welkom als we op het land bezig zijn, maar als u niet voor niets wilt komen, maak dan een afspraak via de mail of telefoon (info@onsland.org/0653699793).

Bij activiteiten in het weekend op het stadslandbouwterrein zijn we soms ook open. Dit melden we vooraf op de facebookpagina (https://www.facebook.com/onsland).

Hieronder leest u over de ervaringen van één van ons favoriete klanten, Restaurant Wolfslaar, met de verse groente van ONS Land:

Landgoed Wolfslaar en ONS Land
Landgoed Wolfslaar is een bijzondere locatie aan de zuidrand van Breda. Midden in de natuur vindt u het landhuis, waar zakelijke en particuliere bijeenkomsten worden  gehouden en het koetshuis, waar het Wolfslaar Restaurant zich bevindt met chef-kok Maarten Camps.

Maarten Camps en zijn brigade weten de gasten te verbazen met producten uit de streek, van het seizoen en uit eigen moestuin. Sommeliers Kayleigh van Gool en Tobias Visser maken de verrassing compleet door deze gerechten te combineren met mooie wijnen uit de historische wijnkelder.

Eerlijke gerechten
Maarten Camps kookt het liefst met groenten uit eigen moestuin en bijzondere producten uit de regio. Zijn kookstijl is eerlijk en smaakvol. Zo werken Maarten en sous-chef Willem Hamers al twee jaar naar volle tevredenheid samen met Niels den Boer van Ons Land. Zij telen de groente ecologisch en er wordt voornamelijk gewerkt met biologisch zaai- en pootgoed.

‘’Wolfslaar werkt met veel plezier samen met Niels. Na twee jaar samen werken weet Niels precies wat onze wensen zijn en wat de standaard kwaliteit van Wolfslaar is. Zo is het altijd grappig om te zien dat wanneer wij vragen om wat kleinere bospeen, wij een foto van Niels ontvangen van worteltjes met een liniaal er naast. In de wintermaanden bespreken wij samen met Ons Land het zaai- en teeltplan voor het komende oogst jaar. Helaas hebben wij het weer niet in de hand en zit dit soms wat tegen, maar dit jaar was het bijvoorbeeld mooi om te zien dat de Himalaya komkommers wel geoogst konden worden’’. – Maarten Camps’’.

Wolfslaar
Maarten en Willem, Restaurant Wolfslaar
CherriesCourgettes en patissonsPepers